Siru

uusi_siru.jpg

Patchcoat Shenandoah Siru

s. 31.12.2008 - k. 2.2.2009 (lopetettu synnynnäisen suulakihalkion vuoksi)

Australianpaimenkoira, narttu

i. Gearharts Headliner DNA-cp Rocky (26.2.2004-16.2.2016)

e. BH North Legends Daydream Unnu (1.6.2005-6.3.2013)

Black tricolor, pitkä häntä

"Oh Shenandoah" on ikivanha amerikkalainen (irlantilaista perua?) kansanlaulu. Se kertoo turkiskauppiaasta joka on rakastunut intiaanipäällikön tyttäreen. Laulusta on myös muita tekstiversioita. Mutta nimi Shenandoah on alun perin irokeesien kieltä, ja suora käännös on tähtien tytär. Siru syntyi tähtiyönä pohjoisen tähtitaivaan alla pakkasen ja ensimmäisten uudenvuoden ilotulitusrakettien paukkuessa. Tähtitaivaan tuikkeen alla valvoin Sirun kanssa ja toivoin, että taivas pitäisi huolta pienestä tyttärestään.

Neljän ja puolen viikon iässä, kun painoa oli kertynyt kilon verran, lääkäri totesi Sirun kitalaen olevan halki aivan etuhampaista nieluun saakka. Lisäksi sen oikeasta etutassusta puuttui "osia", mistä olisi ollut sille huomattavaa haittaa myöhemmin. Sirua ei kertakaikkiaan voinut korjata. Elämä olisi aina ollut sille suuria vaikeuksia täynnä.

Rakas pieni Siru kävi luonamme ja palasi tähdeksi taivaalle. Siru opetti minulle paljon sekä itsestäni että elämästä. Se oli koko pentueen reippain, pelottomin ja pikkuisin. Se ei pelännyt edes pölynimuria. Sen pieni pörröpää oli viime päivinä aina ensimmäiseksi pystyssä kun se kuuli ääneni. Se leikki ja riehui iloisena sisarustensa kanssa. Vaikeuksista huolimatta Siru oli aina iloinen eikä koskaan valittanut mistään.

Pieni kevätpörriäiseni Siru nukkui ikiuneen sylissäni.Vielä hyvästiksi Siru heilutti minulle pientä häntäänsä, kuin sanoen: "Älä sure, kaikki on hyvin."

Nyt tähtien tytär saa telmiä vapaana tähtitarhoissa.

Kiitos, Siru. Jätit lähtemättömän jäljen sydämiimme.

Oh, Shenandoah...

Sinä tulit suoraan sydämeeni,
sinä toit lohdun murheeseeni.
Sinä oli pieni, mutta silti suuri niin,
jäät luokseni ainiaaks ajatuksiin.

Nuku rauhassa pieni koiraenkeli,
joka siipiään maailmassa kokeili.
Lennä takaisin koirien maailmaan,
sinne mistä tulitkin aikoinaan.

On ikävä suuri ja loputon,
mut sinun onnesi yksin tärkeintä on.
Tule uniini, tule tuulenhenkäyksiin,
tule elämäin illan ja aamun ruskotuksiin.

- Hanne -

(tuntemattoman runoilijan teksti)